Як правильно вирішити проблему з каналізацією при високих грунтових водах?

Практично жоден приватний будинок в заміській місцевості не може функціонувати без локальної каналізації.

Кілька років тому, коли люди обходилися без очисних систем, це створювало безліч незручностей – необхідність спорудження відстійників або вигрібних ям, постійна трата коштів на асенізаційну техніку та наявність неприємного запаху.

Сьогодні для людини найголовніше – це комфорт. Дуже важливо правильно організувати всі комунікації, в тому числі, й систему каналізації, щоб це було надійно, функціонально та доступно.

На перший погляд все дуже просто, але часто в процесі установки можна зіткнуться з досить поширеною проблемою – як влаштувати автономну каналізацію при високих ґрунтових водах? Ця проблема поширена в багатьох регіонах нашої країни, тому вважається дуже актуальною і вимагає практичного вирішення.

Як правильно вчинити в такій ситуації? Шукати ділянку з більш низьким рівнем ґрунтових вод – малоймовірно.
Але вихід існує!

Компанія Allbautech пропонує досить просте рішення – спорудження автономної каналізації спеціальної конструкції – BIO CWT S-8 compact.

Під час установки каналізації для будинку або дачі при високих ґрунтових водах можна зіткнутися з деякими труднощами. Давайте їх розглянемо.

  1. Спорудження котловану. При високих ґрунтових водах досить складно спорудити надійну «подушку» та оббетонувати стіну. Якщо вирити яму великої глибини, то її постійно буде підтоплювати.
  2. Можливість зсуву установки під дією ґрунтових вод. Щоб уникнути цього, необхідно встановлювати дренажний комплект (дренажні труби та дренажний насос для відведення ґрунтових вод).
  3. Установка автономної каналізації відповідно до будівельних норм. У процесі вирішення проблеми високих ґрунтових вод не варто забувати про спеціальні вимоги до монтажу автономної каналізації (мінімальна відстань до будинку, свердловин, водойм).
  4. Розміщення додаткового обладнання. Для ефективної роботи автономної каналізації необхідно мати додаткове обладнання (додаткові фільтри, переливні ємності). Відповідно, необхідно підібрати підходяще місце для їх установки.

Інженери нашої компанії розробили модель автономної каналізації, враховуючи всі перераховані вище фактори, яка призначена для установки на ділянках з високим рівнем ґрунтових вод.

Перед вибором моделі необхідно врахувати всі нюанси, щоб в процесі експлуатації не виникало зайвих проблем. В яких же ситуаціях необхідна установка спеціальної моделі BIO CWT S-8 compact?

  • Якщо постійний рівень ґрунтових вод становить мінімум 1 метр.
  • Якщо рівень ґрунтових вод піднімається посезонно. Це заважає проводити сервісне обслуговування, до того ж, високі ґрунтові води можуть поступово «виштовхувати» споруду.
  • У разі непередбачених ґрунтових вод. Наприклад, якщо Ви вже почали будівельну підготовку і до процесу монтажу виявилося, що ґрунтові води різко піднялися, тоді краще перестрахуватися і встановити іншу, більш підходящу систему.
  • Якщо споруду необхідно встановити на поверхні землі, доречніше буде обрати установку компактних розмірів.
  • Якщо на ділянці складно викопати яму необхідної глибини через тип ґрунту (тверді породи), краще встановити модель з компактною висотою.
  • Якщо об’єкт установки автономної каналізації знаходиться на березі моря, річки або озера, тоді BIO CWT S-8 compact стане оптимальним рішенням.

Дана модель автономної каналізації при високих ґрунтових водах по ефективності та продуктивності роботи нічим не відрізняється від стандартних моделей. У цій установці збережені технічні і функціональні характеристики біоканалізації. При монтажі автономної каналізації BIO CWT S-8 compact встановлюється дренажна система, яка дає додаткову гарантію високоефективної роботи системи при високому рівні ґрунтових вод.

Єдина відмінність нової моделі – це змінені розміри зі збереженням необхідного обсягу. Завдяки комплексній роботі фахівців компанії Allbautech, проблема установки біоканалізації при високих ґрунтових водах може бути вирішена.

Створіть комфортні умови проживання в Вашій оселі, а труднощі з установкою каналізації ми візьмемо на себе!